معایب دانشگاه فرهنگیان

معایب دانشگاه فرهنگیان

آنچه در ادامه میخوانید..

دانشگاه فرهنگیان در چند سال اخیر به یکی از دانشگاه های پرطرفدار میان داوطلبان تبدیل شده است و عده زیادی از افراد بخاطر مزایایی همچون استخدام رسمی، حقوق و مزایا، معافیت از سربازی و … تمایل دارند که جذب دانشگاه فرهنگیان شوند.

ما در این مطلب، نگاهی متفاوت داریم به شغل معلمی:
از سختی ها و اذیت و آزارهایی که معلم دانشجوها و .. در دانشگاه فرهنگیان و محیط کار خواهند داشت برای شما صحبت خواهیم کرد. با واقعیت های شغل معلمی برای شما خواهیم گفت و معایب پذیرش در دانشگاه فرهنگیان.

هدف ما سیاه نمایی و یا ناامید کردن شما از شغل شریف معلمی نیست. بلکه مقصود آگاهی شما از شرایط کاری، استخدامی برای افرادی است که بدون اطلاع وارد این رشته شغلی می شوند.

ما در مطلبی دیگر به بیان مزایای این شغل پرداخته ایم:

مزایای تحصیل در دانشگاه فرهنگیان

حقوق کم نسبت به سایر مشاغل و چندین مشکل دیگر

1) سخت گیری های نسبتا زیادی از بدو پذیرش تا استخدام در دانشگاه فرهنگیان توسط هسته گزینش انجام می شود. بعضی از آن ها منطقی و بعضی مضحک است.

سوالاتی از شما پرسیده می شود که شاید هیچ تاثیری در شغل معلمی و دانش آموزان ندارد اما طرح می شود.

درست است که همه دوست دارند یک انسان خداشناس و سالم در کار تدریس برای فرزندان باشد اما بعضا سوالاتی طرح شده که بیشتر حالت مچ گیری دارد تا شناخت شخصیت دانشجو معلم آینده!!!

علی ایها الحال این روال همچنان ادامه خواهد داشت و هر سال نیز روش های جدیدی برای بحث مصاحبه و ارزیابی فرهنگیان اعمال می شود.

البته بعضی از استان ها بحث نظارتی را در آزمون های استخدامی آموزش و پرورش از همان حوزه برگزاری آزمون شروع کرده اند و به طرز پوشش، آرایش، حجاب و آراستگی ظاهر و… داوطلبان شرکت کننده نظارت دارند.

2) از شما انتظارات خاصی می رود که باید ولو در ظاهر به آن پایبند باشید.

به نظر نویسنده این مطلب، پول ارزش تظاهر کردن را ندارد و بعد از مدتی دانشجویان و معلمان به اصلاح نقاب زده دچار دوگانگی رفتاری می شوند و پول و موقعیت شغلی بی ارزش تر از آن است که بخواهید آدمی متفاوت با آرزوها و افکار خود باشید. آزاد و رها زندگی کنید با حفظ اصول اخلاقی جامعه تا انسان موفق تری باشید که مجبور به انجام کارهایی هستید که شاید تمایل قلبی برای انجام آن نداشته باشید.

3) آزادی عمل شما در دانشگاه فرهنگیان تا حدودی گرفته می شود اما این خیلی هم بد محسوب نمی شود.

هر شغلی نیازمند نظارت و ارزیابی می باشد و چون معلمان با فرزندان دائما در ارتباط هستند باید مراقب تک تک رفتارها در جامعه و فضای مجازی باشند تا شان و شخصیت این شغل حفظ شود. از نحوه پوشش گرفته تا آداب معاشرت و…
یک نکته داخل پرانتز عرض می شود که اگر در این شغل استخدام شدید حتما با آراستگی کامل در کلاس درس و بین همکاران حاضر شوید.
خوش پوش بودن، معطر بودن، منظم بودن شما به تنهایی باعث می شود که کم کم ذهنیت افرادی که مقداری شلخته تر هستند عوض شده و حتی با درآمد کم نیز به اصطلاح اتو کشیده شده تر و خوش استایل تر سر کلاس درس حاضر شوند چرا که تمیز بودن ارتباطی با ثروتمند بودن یک معلم ندارد!!

تجربه بنده به عنوان یک معلم به من آموخت که هر چقدر یک معلم تمیزتر و شیک پوش تر باشد دانش آموزان نیز با اشتیاق بیشتر و یادگیری بهتری سر کلاس درس خواهند نشست.

بنر جیبی تست

4) در این شغل از اثرات جملات خود بر روی کودکان و نوجوانان آگاه تر باشید.

مثلا امکان دارد جمله در ظاهر ساده “تو چقدر خنگی” بر ذهن دانش آموز اثر گذاشته و او را نسبت به یادگیری مطالب و آینده تحصیلی ناامید کند. چه بسیار دانش آموزانی که ترک تحصیل می کنند و علت این اتفاق فقط مشکلات مالی نیست. او انگیزه ای برای ادامه تحصیل ندارد چرا که من معلم نتوانسته ام امید را در او تقویت کنم و با گفتن آن جمله تخریب کننده او را از شغل و آینده درخشان محروم کنم و شاید باعث تمسخر وی شده باشم. اگر اثری که بر روی دانش آموز میگذاریم مثبت باشد صالحات و باقیات هست و اگر نتیجه آن کار منفی باشد ما باید پاسخگوی صحبت های خود در محضر حق تعالی باشیم.

5) پول وقتی ارزش دارد که با دل خوش خرج شود. اینقدر از مشکلات درآمدی معلم ها و سختی های زندگی فرهنگیان گفته شده که انگار در این کشور، درآمد کم یک معلم و شغل دوم و سوم معلم عادی انگاری شده است!!

معلمی شغل انبیاء است اما این برای حفظ ارزش فلسفه تعلیم و تربیت است نه برای اینکه جمله ای برای سرکوب خواسته های به حق معلمان باشد. درست است که رتبه بندی تا حدودی انجام شده و حقوق ها اندکی تعدیل شده است اما آیا شغل معلمی انقدر ساده فرض شده که شخص باید سال ها کار کند تا صاحب امکانات اولیه زندگانی شود؟

در شغل های دیگر چخبر است؟ آیا گردش مالی در کشور به یک اندازه است؟ در جواب حقوق کم معلم ها یک جمله عامیانه گفته می شود که: شغل شما تعطیلات زیادی دارد و شش ماه کار می کنید و… .
پاسخ های دندان شکننده بسیاری برای این افراد کوته بین وجود دارد که در این مطلب به آن نخواهیم پرداخت اما به یک نکته اشاره می کنم که بسیاری از افراد نیز در جامعه هستند که شغلی ندارند و کاری برای انجام ندارند اما درآمد دارند و خود را لایق برترین شغل ها و درآمدها می دانند و چماقی هستند بر سر احقاق حق معلمان شریف.

6) جنگ اعصاب با بعضی والدین جزء لاینفک شغل معلمی کادر فرهنگیان است.

بسیاری از خانواده ها درست و صحیح و اصولی نقش تربیت فرزند خود را انجام می دهند اما امان از…

متاسفانه انتظارت بعضی از والدین این است که شما نقش تربیت دانش آموز را بر عهده بگیرید و خود آنها به دنبال رهایی چند ساعته از فرزند خود و دردسرهای نگهداری آن فرزندان هستند.
با دعوت والدین به مدرسه برای بیان مشکلات دانش آموز گاهی از اوقات درگیری و تنش بین معلم و والدین ایجاد شده و بجای حل مشکل شروع به تهدید و تخریب و .. می کنند. متاسفانه این فرهنگ بد در بسیاری از مشاغل با ارزش مانند معلمی، پرستاری و … نهادینه شده و افراد به راحتی اجازه اهانت و .. به اقشار زحمتکش جامعه را به خود می دهند.

7) اعصاب قوی و محکم برای کار با دانش آموزان اگر نباشد از مدرسه رفتن بیزار خواهید بود.

روزانه حدود 8-7 ساعت با حدودا 30 الی 35 دانش آموز باید ارتباط بگیرید و به آن ها دروس مختلف را آموزش دهید. بی انضباطی بعضی دانش آموزان، ناسازگار بودن آن ها با بقیه دانش آموزان، سطح درسی متفاوت که در تکرار دروس اذیت کننده خواهد بود و سر صدا و همهمه و … نیازمند یک آرامش فکری بسیار قوی می باشد. شما باید کلاس درس را مدیریت کنید و مراقب باشید تا کلاس از دست شما در نرود. سطح درسی و طرح درس و فصول مشخص شده به موقع تمام شود و بقیه موارد که شما در دوران مدرسه آن را تجربه کرده اید.

با خود رو راست باشید. درست است معلمی عشق است و با هیچ ثروتی قیمت گذاری نیست. اما اگر از آرامش ذهنی و توان جسمانی نیاز خود مطمئن نیستید حتما از انتخاب این شغل اجتناب کنید.

معایب دانشگاه فرهنگیان

محدودیت های دانشگاه فرهنگیان در یک نگاه

در این مطلب که برای بررسی معایب تحصیل در دانشگاه فرهنگیان است از پرداختن به یک سری مسائل چشم پوشی کرده ایم چرا که مثلا بحث تحقیقات محلی، سواد شخص، دوره های ضمن خدمت، تعهد خدمت دوبرابر مدت تحصیل و تفکیک جنسیتی برای بعضی از مشاغل نیاز و اصلا شاید عیب نیز محسوب نشود و لازمه انجام هر شغلی باشد. به هر حال ورود به هر شغل یک فیلتر خاصی را دارد و معلمی شغلی حساس و سرنوشت ساز است و امیدواریم در آینده نیز به مانند بسیاری از کشورهای پیشرفته شخصیت و مقام معلم در ایران نیز جایگاه بالاتری داشته باشد.

در ضمن مسائل بسیار مهمی مانند تامین آرامش فکری و مالی فرهنگیان وجود دارد و از همان بدو ورود به خوابگاه و سلف شاید در بعضی پردیس ها خیلی مناسب و با کیفیت نباشد اما این شرایط خیلی اذیت کننده نیست و خاطرات خوش دوران دانشجویی آن ها را خواهد شست.

در معلمی برای بعضی رشته ها محدودیت ادامه تحصیل وجود دارد، محدودیت در محل تغییر خدمت و … از دیگر مشکلات و سختی های شغل معلمی و تحصیل در دانشگاه فرهنگیان می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *