تاثیر معدل در کنکور ۱۴۰۵ چگونه خواهد بود؟ تصمیم های دولت و شورای عالی انقلاب فرهنگی در زمینه تحصیلی چه تاثیری بر زندگی و آینده شما گذاشته است؟ plan نهایی و راهکار مناسب برای عدالت آموزشی چیست؟
در کنکورسرا به طور ویژه و اختصاصی به بحث تاثیر معدل در کنکور ۱۴۰۵ خواهیم پرداخت چرا که زمان و فرصت کافی برای اصلاح و تغییر امور وجود دارد و مسئولان و قانون گذاران می توانند هرچه زودتر نسبت به اصلاح و تغییر شرایط اقدام کنند.
تاثیر معدل قطعی باشد یا مثبت؟
نگارنده مطلب با سابقه نزدیک به یک دهه مشاوره و برنامه ریزی تحصیلی هنوز قانع نشده که چرا اینقدر قانون گذران با قاطعیت 100 درصدی امکان مثبت شدن معدل را رد می کنند و تاکید دارند که دیگر به هیچ وقت قرار نیست تاثیر معدل مثبت باشد؟
مشکل این کار چیست و دلیل و برهان تصمیم گیری شما چیست؟ فرض بگیرید یک قانون غلط وضع کرده اید آیا این قانون غلط تا ابدالدهر پابرجا خواهد ماند؟ حتما شما برای عدم تغییر بحث معدل دلایلی دارید، خوب بسم الله. فرصت و تریبون کافی برای بیان نظرات شما فراهم است. بفرمایید با چه استدلالی تا ما هم روشن شویم؟
چرا تا بحال در یک مناظره و گفت و گوی مکالمه محور( نه شخص محور) حضور پیدا نکرده اید؟ چطور این دانش آموزان جزء اقشار فرهیخته و آینده ساز این ممکلت محسوب می شوند، عاقل و بالغ هم محسوب می شوند؛ اما در تصمیم گیری ها مدام حرف از نگرانی خانواده ها و والدین زده می شود و انعکاسی از صحبت های دانش آموزان در بیانات شما مشاهده نمی شود.
پس حق میلیون ها دانش آموز و داوطلب کنکوری است که بدانند مزیت تاثیر قطعی معدل در کنکور ۱۴۰۵ نسبت به تاثیر مثبت معدل چیست؟
تاثیر قطعی معدل سودمند است یا مضرر؟
فرض بگیرید که یک دانش آموز دوازدهمی در سال تحصیلی ۱۴۰۵-۱۴۰۴ هستید که دیگر کنکوری محسوب شده اید. استرس و جو کنکور و رقابت را نهایتا یکسال تجربه خواهید کرد، اما گر از سال دهم بحث امتحانات نهایی و خراب کردن معدل و فرصت سخت ترمیم معدل دغدغه شما باشد با چه انگیزه ای وارد سال یازدهم و دوازدهم خواهید شد.
آقایان مسئول، به ولله ذهن بیشتر دانش آموزان درگیر ترمیم معدل و خراب کردن امتحانات نهایی شده است تا یادگیری دروس سال جدید و افزایش علم!!!
شما بحث معدل را وارد مدرسه کرده اید که دانش آموز استرس کنکور را نکشد اما نتیجه برعکس شده و همه از سال دهم درگیر بحث موفقیت در کنکور و دانشگاه شده اند.
جوری در این کشور قانون گذاری می کنید که انگار از وضعیت آموزش و امکانات تحصیلی مدارس مختلف در شهرهای مختلف خبر ندارید.
متاسفانه طرح شما شکست خورده است و باز هم دانش آموزان مدارس خاص با امکانات بهتر، اکثریت رتبه های برتر کنکور هستند. چرا در پشت نقاب مناطق محروم و با امکانات کم قائم شده اید و این طرح را مناسب قشر ضعیف و آسیب پذیر جامعه می دانید؟ سوالات امتحان نهایی که یکسان می باشد، زمان برگزاری هم یکسان می باشد پس در ماهیت چه فرقی با کنکور دارد جز تشریحی شدن چند سوال؟؟؟؟
این چه وضع برگزاری امتحانات نهایی است؟
از طرح سلیقه ای سوالات امتحان نهایی نباید گذشت. درست است که اعتراض به این مورد کمتر می باشد اما دلیل کم بودن آن فشردگی امتحانات و فاصله کم تا امتحان بعدی می باشد که فرصت هر نوع اعتراض اساسی و فراگیر را از همه می گیرد.
مورد بعدی استاندارد نبودن برنامه امتحانات نهایی در پایه های مختلف می باشد. این استاندارد بودن باید در ضریب آن درس، میزان به اصطلاح سنگینی و فاصله زمانی آن رعایت شود.
تصحیح سوالات بسیار زمان بر شده و باز هم سلیقه شخصی فرد در تصحیح اوراق امتحانی تاثیرگذار است. در سال 2024 چرا باید از روش های منسوخ و زمان بر و هزینه بر استفاده کرد که هزاران معلم در سراسر کشور تازه بعد از پایان امتحانات مشغول به تصحیح برگه های امتحانی شوند؟ وقتی ماشین و دستگاه های فوق حرفه ای در کوتاه ترین زمان پاسخ سوالات 4 گزینه ای را با دقت بسیار بالا انجام می دهند؟
اگر این بازگشت به عقب نیست نام دیگرش چیست؟ اگر بحث بر سنجش یادگیری فرد از لحاظ تشریحی باشد که نوشتن توضیح و فرمول مصداق کامل یادگیری نیست و اگر در تصحیح اوراق کوتاهی یا اشتباه سهوی صورت گیرد گناه آن به گردن کیست که نمرات یک دانش آموز کم شده و باید ساعت ها و روزها برای ترمیم آن درس بگذارد.
یک مورد دیگر که البته در خود کنکور نیز مصداق دارد بحث تقلب و استفاده از روش های غیر اخلاقی برای قبولی می باشد. شاید در سال های قبل که معدل در مدارس خیلی تاثیرگذار نبود تقلب کردن بعضی از دانش آموزان تاثیری در آینده دانش آموز دیگر نداشت. اما حالا که تک تک نمرات امتحان نهایی و کنکور بسیار مهم می باشد. باید شدیدترین نظارت در مدارس نیز اعمال شود نه اینکه تقلب ها به راحتی نادیده گرفته شود و شاهد لو رفتن سوالات باشیم.
متاسفانه در بحث لو رفتن سوالات آنطور که باید حساسیت به خرج داده میشد نشده است و خیلی ها با بی تفاوتی از آن عبور کرده اند و خود را به نشنیدن زده اند.
تاثیر معدل در کنکور ۱۴۰۵ چطور خواهد بود؟
ما زیاد وارد بحث جزئیات ۴۰ درصدی و ۶۰ درصدی تاثیر معدل نخواهیم شد که چه مقدار از چه پایه هایی خواهد بود.
خبرهایی شنیده شده است که این مصوبه به نحوی تسهیل تر خواهد شد. بحث ما پایه ای تر است که چرا که این مصوبه بدون سمع و نظر مردم بر زندگی همه تاثیر گذاشته است و دلیل بر پافشاری آن چیست؟ آیا این مصوبه لغو خواهد شد؟
همانطور که می دانید اگر مجلس قانونی را تصویب کند امکان تغییر یا اعتراض به آن وجود دارد. اگر شورای عالی انقلاب فرهنگی وضع کند که کرده است توسط کدام نهاد صلاحیت دار این قانون ملغی یا تغییر خواهد کرد؟ مجلس، شورای نگهبان، مجمع تشخیص مصلحت نظام، رهبری ؟؟؟
مردم کجای این تصمیم گیری هستند؟ ما نوشته لغو تاثیر معدل در کنکور ۱۴۰۴ یک نظرسنجی با جامعه آماری بالا داشتیم که نشان می داد چقدر از والدین و دانش آموزان موافق یا مخالف تاثیر معدل در کنکور بوده اند.
نزدیک به 85 درصد جامعه مخالف قانون جدید تاثیر قطعی معدل در کنکور هستند و ۱۵ درصد نیز موافق این قانون. شاید با خود فکر کنید که این افراد مخالف شاید اهمال کار بوده و اصطلاحا درس خوان نیستند اما بسیاری از صاحب نظران و مشاوران آموزشی و تحصیلی کشور نیز نظر بر مخالفت با این قانون را دارند و این کار را مصداق باز از چاله به چاه افتادن می دانند.
باز هم از شما تقاضا می کنیم که با رعایت احترام و قوانین نظرات خود را بیان کرده تا به گوش مسئولین رسیده و تصمیم درست و اصولی بر اساس صلاحدید اکثریت جامعه اتخاذ کنند.
کنکورسرا با آخرین اخبار و شرایط تاثیر معدل در کنکور ۱۴۰۵ همراه شما می باشد.